De Kaaifeesten 2020 gaan niet door!

Ten gevolge de coronamaatregelen heeft het bestuur beslist dat dit jaar de Kaaifeesten niet zullen doorgaan. Dit is de eerste keer in de 75 jaar na de 2e wereldoorlog dat deze niet zullen plaatsvinden.
Dit vinden wij natuurlijk een zeer jammerlijke zaak en hadden wij liever anders gezien.

Deze beslissing werd genomen op volgende basis:

  1. Aangezien het nu al verboden is om evenementen te organiseren tot en met eind augustus, lijkt het ons zeer onwaarschijnlijk dat er een maand later toestemming zal gegeven worden om met 800 à 900 personen samen te zitten in een tent.
  2. Momenteel mogen gewone markten doorgaan tot 50 kramen als er voldoende afstand tussen de kramen is en er circulatie is in een bepaalde richting, rommelmarkten mogen niet doorgaan. Aangezien onze grote rommelmarkt meer dan 1300 standen telt, zal dit begin oktober nog niet toegelaten worden.
  3. De experts achten de kans zeer waarschijnlijk dat er in het najaar een 2e golf van de epidemie zou komen, waardoor de maatregelen opnieuw zullen verstrengen.
  4. De Kaaifeesten zijn zelfbedruipend. Een grote bron van inkomsten is onze reclamekrant. In gegeven omstandigheden bij onze sponsors, die in vele gevallen maanden hun zaak moesten sluiten en in sommige gevallen nu nog gesloten zijn, financiële steun gaan vragen ligt zeer moeilijk en zou van weinig respect voor hen betuigen.

Er zijn al 550 standhouders ingeschreven voor de “Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen”. Hun reservatie wordt overgezet naar 2021 of indien zij dit wensen wordt het geld teruggestort.
In het laatste geval kan dit aangevraagd worden via dirkmussche7@telenet.be.

De Kaaifeesten 2021 gaan door van 1 tot en met 4 oktober.